Wissellaadbak verkoop

Wissellaadbak verkoop


Een wissellaadbak of afzetbak (ook wel aangeduid met het Engelse swap body) is een uitwisselbare laadbak die zich makkelijk laat scheiden van het draagvoertuig. Dit is vergelijkbaar met een zeecontainer, maar verschilt daarvan door een andere maatvoering en een minder zwaar uitgevoerde constructie.Ze worden veel gebruikt voor intermodaal vervoer van allerlei soorten goederen, waardoor er zeer veel verschillende varianten bestaan.

De meeste wissellaadbakken hebben bevestigingspunten voor twistlocks op dezelfde maten als een (20'-)ISO-Container. Dit maakt vervoer op eenheden ontworpen voor zeecontainers mogelijk.

Om de wissellaadbakken te kunnen gebruiken bij gecombineerd vervoer (overslag van vrachtwagen op trein en andersom) moeten er aan de onderzijde aangrijppunten zijn voor speciale grijparmen waarmee het geheel opgetild kan worden UIC 592-4).

Er bestaan ook een groot aantal varianten die ook aan de bovenkant bevestigingspunten voor twistlocks hebben, waaraan de eenheid opgetild kan worden.

(**) Afmetingen en gewichten kunnen per type verschillen

External Measurements

Length 7820 mm
Width 2550 mm 
Height 2950 mm 

Internal Measurements

Length 7706.4 mm
Width 2488 mm 
Height 2721 mm 

Weights (**)

Max Gross 18000 kg
Tare weight 3500 kg
Payload 14500 kg

In Assortiment

Nieuw (*) Ja
Gebruikt Beperkt
(*) Produktion in China

Video loading Swapbody containers